ΠΕΡΙΟΧΗ


Τσαγκαράδα


One of the most popular and charming villages of Pelion is Tsagarada. Located 48 km from Volos and is built on the east side of the peninsula at an altitude of 500m. Renowned for its traditional architecture and wonderful atmosphere. Feature-tacks is that most of the village hidden in dense vegetation. It consists of four districts: Agious Taxiarches, Agia Paraskevi, Agios Stephanos and Agia Kuriaki, which is quite similar to each other and independent. But associated with track and traditional paths that are ideal for hiking.

Κέντρο της Τσαγκαράδας είναι η συνοικία της Αγίας Παρασκευής. Στην πλατεία της δεσπόζει ο Πλάτανος που έχει διάμετρο 14μ. και σύμφωνα με την λαϊκή παράδοση είναι χιλίων ετών! Κυρίαρχο στοιχείο της περιοχής είναι οι ψηλές καστανιές, οι ρεματιές με τα πολλά νερά, τα τοξωτά γεφύρια και τα πέτρινα αρχοντικά που συνθέτουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της περιοχής και της προσδίδουν μια γοητεία μοναδική.

parallax background

Παραλίες


Τα μονοπάτια και οι δρόμοι της Τσαγκαράδας που κατηφορίζουν προς την θάλασσα θα οδηγήσουν τον επισκέπτη σε τρεις παραλίες έκπαγλου κάλλους: την παρθένα βοτσαλόστρωτη Φακίστρα, γνωστή για τα τυρκουάζ νερά και την γειτνίασή της με την Σπηλιά του Κρυφού Σχολειού, τον Μυλοπόταμο, την πιο ξακουστή και πολυφωτογραφημένη παραλία του Πηλίου, η οποία, λαξευμένη στον βράχο, έχει μια ξεχωριστή προσωπικότητα άγριας και αγέρωχης καλλονής και την Νταμούχαρη μια ωραιότατη παραλία με ολόλευκα μεγάλα βότσαλα κάτω από το μεσαιωνικό κάστρο της περιοχής, στην οποία γυρίστηκε το γνωστό Mamma Mia.

Αποστάσεις από τις παραλίες:

* Τσαγκαράδα-Μυλοπόταμος 7χλμ

* Τσαγκαράδα- Φακίστρα 6χλ

* Τσαγκαράδα- Νταμούχαρη 9χλμ

parallax background


Ζητήστε προσφορά
μέσω της φόρμας    elGreek