ΠΕΡΙΟΧΗ


Τσαγκαράδα


Ένα από τα πιο δημοφιλή και γοητευτικά χωριά του Πηλίου είναι η Τσαγκαράδα. Βρίσκεται σε απόσταση 48 χλμ. από το Βόλο και είναι κτισμένη στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου του Πηλίου σε υψόμετρο 500μ. Διακρίνεται για την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική και την υπέροχη θέα στο Αιγαίο. Χαρακτηριστικό της Τσαγκαράδας είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του χωριού είναι κρυμμένο μέσα στη πυκνή βλάστηση. Αποτελείται από τέσσερις συνοικίες: τους Αγίους Ταξιάρχες, την Αγία Παρασκευή, τον Άγιο Στέφανο και την Αγία Κυριακή, που απέχουν αρκετά μεταξύ τους και μοιάζουν αυτόνομες. Συνδέονται όμως με το δρόμο αλλά και με παραδοσιακά καλντερίμια που είναι ιδανικά για πεζοπορία.

Κέντρο της Τσαγκαράδας είναι η συνοικία της Αγίας Παρασκευής. Στην πλατεία της δεσπόζει ο Πλάτανος που έχει διάμετρο 14μ. και σύμφωνα με την λαϊκή παράδοση είναι χιλίων ετών! Κυρίαρχο στοιχείο της περιοχής είναι οι ψηλές καστανιές, οι ρεματιές με τα πολλά νερά, τα τοξωτά γεφύρια και τα πέτρινα αρχοντικά που συνθέτουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της περιοχής και της προσδίδουν μια γοητεία μοναδική.

parallax background

Παραλίες


Τα μονοπάτια και οι δρόμοι της Τσαγκαράδας που κατηφορίζουν προς την θάλασσα θα οδηγήσουν τον επισκέπτη σε τρεις παραλίες έκπαγλου κάλλους: την παρθένα βοτσαλόστρωτη Φακίστρα, γνωστή για τα τυρκουάζ νερά και την γειτνίασή της με την Σπηλιά του Κρυφού Σχολειού, τον Μυλοπόταμο, την πιο ξακουστή και πολυφωτογραφημένη παραλία του Πηλίου, η οποία, λαξευμένη στον βράχο, έχει μια ξεχωριστή προσωπικότητα άγριας και αγέρωχης καλλονής και την Νταμούχαρη μια ωραιότατη παραλία με ολόλευκα μεγάλα βότσαλα κάτω από το μεσαιωνικό κάστρο της περιοχής, στην οποία γυρίστηκε το γνωστό Mamma Mia.

Αποστάσεις από τις παραλίες:

* Τσαγκαράδα-Μυλοπόταμος 7χλμ

* Τσαγκαράδα- Φακίστρα 6χλ

* Τσαγκαράδα- Νταμούχαρη 9χλμ

parallax background


Ζητήστε προσφορά
μέσω της φόρμας    elGreek